22.08.2023 08:12

Kristjan Čeh je svetovni podprvak

Kristjan Čeh je osvojil novo medaljo na svetovnih prvenstvih, tokrat je bil v Budimpešti srebrn, zaostal le za Švedom Danielom Stahlom. Stahl, sicer olimpijski prvak, je do naslova svetovnega prvaka prišel prav z zadnjim metom, dolgim kar 71,46m, kar je tudi nov rekord svetovnih prvenstev.

Kristjan Čeh je sicer z metom 69,27m vodil vse do četrte serije, ko ga je za deset centimetrov prehitel prav Šved Danijel Stahl. Za nameček pa sta se mu v četrti seriji približala še Mykolas Alekna (Litva) z metom 68,85m ter Matthew Denny (Avstralija) z metom 68,24m.

In potem zadnja, šesta serija. Drama. Avstralec in Litovec sta zaostala za našim atletom, kar je seveda pomenilo, da ima Kristjan najmanj srebrno medaljo. In ravno to dejstvo je Kristjanu vlilo novih moči. Štiriindvajsetletnik se je odlično zbral ter disk, kot prvi na tem svetovnem prvenstvu, zalučal preko 70 metrov, z daljavo 70,02m pa je tako ponovno prevzel vodstvo.

A to še ni bilo konec. Kot zadnji je v krog stopil še Danijel Stahl in z rekordom svetovnih prvenstev prišel do naslova svetovnega prvaka, disk je namreč zalučal kar 71,46 metrov daleč.

 

Bravo Kristjan, čestitke še enkrat.